KIJKEN EN VERGELIJKEN

Wij zien bij veel bedrijven dat ze niet weten waar ze moeten beginnen als ze hun ICT en telecom zaken moeten vergelijken om te benchmarken aan de markt.

In deze Nima Connect blog ga ik u een aantal handvatten geven hoe wij kijken en vergelijken en analyseren voor onze zakenrelaties.

Het draait allemaal om de prijs per werkplek, die moeten we uitrekenen. Nu zijn wij getrainde en ervaren consultants doch kunnen wij ons voorstellen dat de facturen die wij als uitgangspunt nemen soms niet transparant zijn.
Waar betaal ik nou eigenlijk voor? Horen wij wel eens.

Nu is het natuurlijk de truc om met deze prijs per werkplek/maand te gaan shoppen. Hiermee heeft u nu een gemene deler met elke dienst in telecomland waarmee u kunt vergelijken. Zo maakt u een begin om de jungle aan aanbieders te overwinnen.

Voor dit voorbeeld hanteren we de vaste en mobiele telefonie gegevens.

Zoals we deze geregeld tegenkomen.

Factuur vaste telefonie: € 500 per maand
Factuur mobiele telefonie:€ 700 per maand
Aantal medewerkers: 10
Aantal mobiele abonnementen: 12
Aantal vaste werkplekken met telefoon: 8
Kosten per werkplek: € 120

Nu staan er heel veel zaken op de factuur die per provider weer verschillen. Ga hiervoor geen studie doen of poging wagen dit te begrijpen. Stuur dit gewoon naar ons, u krijgt vaak dezelfde dag nog een analyse en advies.

Voor dit soort situaties verkopen wij vaste tarief abonnementen. Dus 1 tarief waarin alle variabele en vaste kosten in zit. Hierdoor kon dit bedrijf € 50 per werkplek besparen en nog flexibeler werken ook door de integratie van vaste en mobiele telefonie via Hosted Voice. De buitendienst kon makkelijker en sneller communiceren met collega’s over leveringen.
Tevens kon de dame van de administratie af en toe de kinderen halen en een kleine boodschap doen en toch de klanten te woord staan. Het werk word hierdoor leuker.

Is dus € 50 X 10 FTE X 12 maanden = € 6.000,-

De investering van € 3.500,- was binnen een 7 maanden terugverdiend.

ICT en Telecom moet voor je werken en niet andersom.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.