DATA NETWERK

Wanneer uw IT netwerk in complexiteit toeneemt, waarbij u vele koppelingen heeft met datacenters, uw klanten of uw andere vestigingen. Dan is uw eigen data netwerk een uitkomst, dit heet ook wel een IP-VPN of Ethernet-VPN. Hiermee creëert u als het ware een “intern” netwerk met uw andere locaties waarbij dit nooit via het internet loopt maar altijd via een gesloten netwerk. U koppelt diensten aan uw eigen data netwerk die voor alle locaties te gebruiken zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan 3 vestigingen die via 1 internet of telefonie verbinding delen, dit scheelt in de beheerkosten en u heeft goed inzicht in dit verkeer. Deze gateway op uw data netwerk naar het internet kent vele gevaren waarvoor u firewalls, IPS, IDS, Anti virus, anti spam, anti malware inzet. Deze kunt u dus ook enkelvoudig op 1 gateway uitvoeren wat een kostenbesparing is doordat u dit niet voor elke locatie doet.

Kortom, wij maken van uw unmanaged WAN een managed VLAN waardoor u flexibel bent in het beheer door dat dit eenvoudiger is en u bent veiliger.

Wij praten graag met u verder om de voordelen en mogelijkheden van uw eigen data netwerk voor uw organisatie inzichtelijk te maken. Het is en blijft ten slotte maatwerk.